• Mai : 25 : 2020 - Stranica za učenike
  • Dez : 2 : 2018 - Nastava maternjeg jezika

 

LOPOV

Džo je poznati lopov. Međutim, policija o njemu ne zna ništa – ni kako izgleda, ni koliko je star, ni koliko je visok, ni kakve su mu boje oči i kosa. Sve što o njemu znaju je da se zove – Džo. Nakon izvesnog vremena policija dobije dojavu da se Džo nalazi u jednoj prostoriji. Policija ulazi u tu prostoriju i zatekne četiri osobe kako igraju karte. Sve osobe bile su obučene u vatrogasnu uniformu , na kojoj naravno, nisu pisala imena osoba, jer bi tako jednostavno odmah znali ko je Džo. Iako su sve četiri osobe imale istu uniformu i nisu progovorile niti jednu jedinu reč policija je odmah došla do Džoa i uhapsili ga. Kako su znali da je on Džo iako ga nikada nisu vidjeli niti išta osim imena nisu znali o njemu?

NOĆNI ČUVAR

Čovek radi kao noćni čuvar u jednoj velikoj firmi. Ujutro kada je došao bogati vlasnik firme na posao noćni čuvar istrči pred njega i kaže mu : “Čuo sam da danas avionom letite na poslovni put. Molim Vas da ne idete nipošto na taj sastanak. Ja sam sinoć sanjao da se Vaš avion srušio i da su svi putnici nastradali.” Bogataš ga posluša a na televiziji su zaista objavili da se avion srušio i da su svi putnici nastradali. Bogataš odmah pozove noćnog čuvara i kao nagradu uruči mu 50 000 evra, kao nagradu za spašen život, a onda mu uruči momentalni otkaz. Zašto je bogataš oterao sa posla čoveka koji mu je spasio život?

LIFT

Mala Ana ide u prvi razred osnovne škole i stanuje na dvanaestom spratu. Kada se vraća iz škole, ako se neko nalazi s njom u liftu, ide do dvanaestog sprata. Međutim, ako je sama tada ide liftom do petog sprata a onda od petog peške, stepenicama do dvanaestog sprata. Zašto to radi kada je tako naporno ići sedam spratova peške? Napominjemo da nema straha da se sama vozi u liftu.

SLEPAC

Čovek je kao veoma mlad oslepio. Posle mnogo operacija napokon je mogao ponovo da vidi. Doktori su mu preporučili da stavi sunčanice i da ih skine u vozu kojim će se izlečen vratiti kući. Čovek je ušao u voz sa sunčanicama, skinuo ih i sav sretan počeo da čita svoju omiljenu knjigu. Posle samo sat vremena vožnje čovek je izvršio samoubistvo. Zašto? Napominjemo da u knjizi nije bilo ništa što bi ga nateralo da učini nešto ovako strašno. Zašto se, ipak, ubio?

DORUČAK

Mama je ocu spremala doručak. U lonac u kojem je kuvala doručak htela je staviti gram soli, ali se okliznula i istresla u lonac celi kilogram soli. Ipak, nije ništa dirala u loncu, već je ono što je skuvala stavila pred oca. On je nakon jednog minuta rekao – „Molim te, daj mi malo soli.“ Otac je tražio so iako je pre par minuta mama unutra istresla jedan kilogram soli. Šta je kuvala?

TRKA

Dvojica prijatelja imali su dva dobra rasna konja. Organizovana je trka i onaj čiji konj prvi prođe kroz cilj dobiće kao nagradu 100 zlatnika. Prijatelji su krenuli sa trkom jureći na konjima što su brže mogli. Sretne ih jedan starac  i videvši kako su konji umorni upita ih što ih tako muče. Oni mu ispričaju za nagradu. Čovjek im nešto kaže i oni nastave put tako da su se trudili da konji što sporije idu. Opklada je ostala isti – čiji konj prvi prođe cilj on dobija veliku nagradu. Šta im je starac  rekao da se sada trude da što sporije idu?

OTROV

Kralj je imao čoveka koji mu probava hranu i piće kako ne bi bio otrovan. Kad njegov probirač proba on sačeka desetak minuta i tek onda jede i pije. U jednom kafeu naručio je sok s ledom. Njegov sluga je popio gotovo trećinu soka i nije mu bilo ništa. Čim je kralj popio sok odmah je pao mrtav. Niko nije prilazio stolu, niti je konobar bilo šta učinio a njegov sluga bio mu je veran i on nije niti kriv, niti je znao da će kralj biti otrovan. Kako je to moguće da sluga preživi a kralj umre iako su pili isti sok iz iste čaše u razmaku od deset minuta?

DATUM SMRTI

Kralj je postavljao pitanja astrolozima kada će umreti. Kako mu je koji dao odgovor o datumu njegove smrti odmah je naredio da ih ubiju. Jedan astrolog mu je rekao kada će umreti i kralju nije palo na pamet da i njega ubije. Koji mu je odgovor dao pa je ostao živ?

GLAD


Pas tri dana ništa nije jeo. Jedna žena, vraćajući se iz kupovine, izgubi kilogram svežeg goveđeg mesa. Pas ga nađe, ali ga samo omiriše i ode iako tri dana ništa nije jeo. Zašto nije pojeo meso iako je ono bilo i ukusno i sveže i imao ga je pred sobom?

ŽEĐ


Čovek je u pustinji i ima pun kofer mleka. Kofer može otvoriti, mleko, koje nije pokvareno, isto tako može da otvori a opet umire od nesnosne žeđi. Zašto?

PITANJE

Jednom mudracu dali su zadatak da postavi dvaputa potpuno isto pitanje da svaki čovek mora prvi puta odgovoriti sa NE a drugi put, na isto pitanje, mora odgovoriti sa DA. Koje je to pitanje?

Trenutni video

Stranica za učenike

Posted on Mai - 25 - 2020

0 Comment

Nastava maternjeg jezika

Posted on Dez - 2 - 2018

0 Comment

Stranica za učenike

Posted on Mai - 25 - 2020

0 Comment

Nastava maternjeg jezika

Posted on Dez - 2 - 2018

0 Comment

Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponzori

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.