• Mai : 25 : 2020 - Stranica za učenike
  • Dez : 2 : 2018 - Nastava maternjeg jezika

 

LOPOV

Džo je poznati lopov. Međutim, policija o njemu ne zna ništa – ni kako izgleda, ni koliko je star, ni koliko je visok, ni kakve su mu boje oči i kosa. Sve što o njemu znaju je da se zove – Džo. Nakon izvjesnog vremena policija dobije dojavu da se Džo nalazi u jednoj prostoriji. Policija ulazi u tu prostoriju i zatekne četiri osobe kako igraju karte. Sve osobe bile su obučene u vatrogasnu uniformu , na kojoj naravno, nisu pisala imena osoba, jer bi tako jednostavno odmah znali ko je Džo. Iako su sve četiri osobe imale istu uniformu i nisu progovorile niti jednu jedinu riječ policija je odmah došla do Džoa i uhapsili ga. Kako su znali da je on Džo iako ga nikada nisu vidjeli niti išta osim imena nisu znali o njemu?

NOĆNI ČUVAR

Čovjek radi kao noćni čuvar u jednoj velikoj firmi. Ujutro kada je došao bogati vlasnik firme na posao noćni čuvar istrči pred njega i kaže mu : “Čuo sam da danas zrakolplovom letite na poslovni put. Molim Vas da ne idete nipošto na taj sastanak. Ja sam sinoć sanjao da se Vaš zrakoplov srušio i da su svi putnici nastradali.” Bogataš ga posluša a na televiziji su zaista objavili da se zrakoplov srušio i da su svi putnici nastradali. Bogataš odmah pozove noćnog čuvara i kao nagradu uruči mu 50 000 eura, kao nagradu za spašen život, a onda mu uruči momentalni otkaz. Zašto je bogataš otjerao sa posla čovjeka koji mu je spasio život?

DIZALO

Mala Ana ide u prvi razred osnovne škole i stanuje na dvanaestom katu. Kada se vraća iz škole, ako se neko nalazi s njom u dizalu, ide do dvanaestog kata. Međutim, ako je sama tada ide dizalom do petog kata a onda od petog pješke, stubama do dvanaestog kata. Zašto to radi kada je tako naporno ići sedam katova pješke? Napominjemo da nema straha da se sama vozi u dizalu.

SLIJEPAC

Čovjek je kao veoma mlad oslijepio. Poslije mnogo operacija napokon je mogao ponovo da vidi. Liječnici su mu preporučili da stavi sunčanice i da ih skine u vlaku kojim će se izliječen vratiti kući. Čovjek je ušao u vlak sa sunčanicama, skinuo ih i sav sretan počeo da čita svoju omiljenu knjigu. Poslije samo sat vremena vožnje čovjek je izvršio samoubojstvo. Zašto? Napominjemo da u knjizi nije bilo ništa što bi ga natjeralo da učini nešto ovako strašno. Zašto se, ipak, ubio?

DORUČAK

Mama je ocu spremala doručak. U lonac u kojem je kuhala doručak htjela je staviti gram soli, ali se okliznula i istresla u lonac cijeli kilogram soli. Ipak, nije ništa dirala u loncu, već je ono što je skuhala stavila pred oca. On je nakon jednog minuta rekao – „Molim te, daj mi malo soli.“ Otac je tražio sol iako je prije par minuta mama unutra istresla jedan kilogram soli. Što je kuhala?

TRKA

Dvojica prijatelja imali su dva dobra rasna konja. Organizirana je trka i onaj čiji konj prvi prođe kroz cilj dobit će kao nagradu 100 zlatnika. Prijatelji su krenuli sa trkom jureći na konjima što su brže mogli. Sretne ih jedan starac i vidjevši kako su konji umorni upita ih što ih tako muče. Oni mu ispričaju za nagradu. Čovjek im nešto kaže i oni nastave put tako da su se trudili da konj kojeg jašu što sporije ide. Oklada je ostala ista – čiji konj prvi prođe cilj on dobija veliku nagradu. Što im je starac rekao da se sada trude da što sporije idu?

OTROV

Kralj je imao čovjeka koji mu probava hranu i piće kako ne bi bio otrovan. Kad njegov probirač proba on sačeka desetak minuta i tek onda jede i pije. U jednom kafeu naručio je sok s ledom. Njegov sluga je popio gotovo trećinu soka i nije mu bilo ništa. Čim je kralj popio sok odmah je pao mrtav. Nitko nije prilazio stolu, niti je konobar bilo što učinio a njegov sluga bio mu je vjeran i on nije niti kriv, niti je znao da će kralj biti otrovan. Kako je to moguće da sluga preživi a kralj umre iako su pili isti sok iz iste čaše u razmaku od deset minuta?

DATUM SMRTI

Kralj je postavljao pitanja astrolozima kada će umrijeti. Kako mu je koji dao odgovor o datumu njegove smrti odmah je naredio da ih ubiju. Jedan astrolog mu je rekao kada će umrijeti i kralju nije palo na pamet da i njega ubije. Koji mu je odgovor dao pa je ostao živ?

GLAD


Pas tri dana ništa nije jeo. Jedna žena, vraćajući se iz kupovine, izgubi kilogram svježeg goveđeg mesa. Pas ga nađe, ali ga samo omiriše i ode iako tri dana ništa nije jeo. Zašto nije pojeo meso iako je ono bilo i ukusno i svježe i imao ga je pred sobom?

ŽEĐ


Čovjek je u pustinji i ima pun kofer mlijeka. Kofer može otvoriti, mlijeko, koje nije pokvareno, isto tako može da otvori a opet umire od nesnosne žeđi. Zašto?

PITANJE

Jednom mudracu dali su zadatak da postavi dvaputa potpuno isto pitanje da svaki čovjek mora prvi puta odgovoriti sa NE a drugi put, na isto pitanje, mora odgovoriti sa DA. Koje je to pitanje?

Trenutni video

Stranica za učenike

Posted on Mai - 25 - 2020

0 Comment

Nastava maternjeg jezika

Posted on Dez - 2 - 2018

0 Comment

Stranica za učenike

Posted on Mai - 25 - 2020

0 Comment

Nastava maternjeg jezika

Posted on Dez - 2 - 2018

0 Comment

Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponzori

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.